Όχι δεν θα σου δώσω συνταγή για μελομακάρονα. Κυκλοφορούν τόσο πολλές. Ακόμα και αν δεν έχουμε κάποια δική μας που έχει περάσει από γενιά σε γενιά και έφτασε στα χέρια μας από μαμά, θεία, πεθερά ή whatever, μπορούμε εύκολα να βρούμε κάποια στο διαδίκτυο.

Συνταγές εύκολες, συνταγές δοκιμασμένες, συνταγές για τέλειο αποτέλεσμα, συνταγές επώνυμες (του Άκη, του Κίτσου, του Μήτσου) .. συνταγές όπως τις θέλεις και αγαπάς!

Εγώ θα σου πω τα μυστικά και τί πρέπει να προσέξεις για να έχει η συνταγή σου το καλύτερο αποτέλεσμα.



Μπες λοιπόν στην στολισμένη χριστουγεννιάτικα κουζίνα σου, ανασκουμπώσου και δες τί πρέπει να κάνεις.

mystika-gia-melomakarona

Μυστικά για Τέλεια Μελομακάρονα

  • Ο πρώτος και βασικότερος κανόνας είναι «όχι πολύ ζύμωμα» γιατί σκληραίνουν. Ανακατεύεις τα υλικά μέχρι να ενωθούν και τέλος.
  • Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο καλής ποιότητας.
  • Κοσκίνισε το αλεύρι για να γίνουν αφράτα.
  • Αφού τα πλάσεις τρύπησε με ένα πηρούνι την επιφάνεια, δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική αλλά γιατί έτσι θα απορροφήσουν καλύτερα το σιρόπι.
  • Τέλος, το σιρόπι δεν θέλει βράσιμο με τις ώρες. Τρία λεπτά αρκούν. Kαι θυμήσου πως σιροπιάζεις με ζεστό σιρόπι σε μελομακάρονα που έχουν κρυώσει ή αντίστροφα.

Γνωρίζεις και κάποιο άλλο μυστικό; Μοιράσου το μαζί μας στα σχόλια.

Tzina

PIN IT!