Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Top
  >  ΕΥΡΩΠΗ   >  Ρώμη Ένα Ακριβό Ταξίδι
rome

 

Ένα ταξίδι που είχα οργανώσει μήνες πριν.. απ’ τον Νοέμβριο και το ονειρευόμουν με λαχτάρα όλον αυτόν τον καιρό..

 

δρόμος-στην-ρώμη

 

Είχα διαβάσει, είχα προγραμματίσει, είχα κλείσει ακόμα και τα εισιτήρια για τα μουσεία μέσω του διαδικτύου.

Από την προηγούμενη της αναχώρησης είχαν αρχίσει οι οδηγίες – παύλα – κατευθύνσεις προς τα αστροπελέκια.

–   Να προσέχετε, μην ξενυχτάτε στον υπολογιστή, να κλειδώνετε το σπίτι, να βάζετε φαγητό στον Δία, να.. να.. να..

Καταλαβαίνεις βέβαια πως μεγαλύτερη χαρά είχαν εκείνοι που θα έμεναν μόνοι τους από εμάς που θα πηγαίναμε το ταξίδι… μετρούσαν τις μέρες, τις ώρες και τα λεπτά μέχρι την αναχώρησή μας και φαντάζομαι πως με το μυαλό τους έκαναν σχέδια για ολονυχτίες – παύλα – κραιπάλες μπροστά σε υπολογιστή και playstation..

Κι έφτασε η πολυπόθητη μέρα.

 

αεροδρόμιο-αθηνών

 

Ένα μικρό κόμπο στο στομάχι τον είχα.. θα σου το ομολογήσω.. το απέδωσα όμως στα τελευταία γεγονότα της επικαιρότητας οπότε μπήκα στο αεροπλάνο κάθισα στην θέση μου κι είχα τα μάτια καρφωμένα στην πόρτα τους πιλοτηρίου.. αποφασισμένη να χουμήξω στον  πιλότο έτσι κι έκανε πως πήγαινε να βγει από κει μέσα πριν την προσγείωση..

 

ryanair

 

Ο πιλότος όμως παρέμεινε στην θέση του (δίχως να χρειαστεί να πάει τουαλέτα) καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης και μας προσγείωσε σε μια καλοκαιρινή.. ηλιόλουστη.. πανέμορφη Ρώμη.

 

aeroplano

 

Φτάσαμε πανεύκολα στο ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας λεωφορείο και μετρό και τακτοποιηθήκαμε γρήγορα γρήγορα για να βγούμε την πρώτη μας βόλτα στην πόλη.

Αυτή η βιασύνη ήταν που μας έφαγε..

Διότι μες την λαχτάρα και την πρεμούρα να βγούμε την πρώτη μας τσάρκα δεν θυμηθήκαμε να αδειάσουμε το σακίδιο από χρήματα και πιστωτικές..

Αντ’ αυτού το πήραμε ως είχε, δηλαδή φορτωμένο με όλα μας τα χρήματα, με τις πιστωτικές κάρτες, με τους φορτιστές του λαπτοπ, της φωτογραφικής μηχανής και των κινητών και τα ίδια τα κινητά (φυσικά) και το βγάλαμε να .. ξεσκάσεi.

Κι επειδή είχε μεσημεριάσει κι επειδή ήμασταν μ΄ένα σκέτο καφέ που είχαμε πιεί το πρωί κι επειδή μας είχε ψιλοκόψει η πείνα, μπήκαμε στα Μακντόναλντς να βάλουμε μια μπουκιά στο στόμα μας για να βγούμε ελάχιστα λεπτά αργότερα δίχως να προλάβουμε να φάμε (το τονίζω αυτό) ελαφρύτεροι..

Tο σακίδιο είχε κάνει φτερά μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου .. ακολούθησε όπως καταλαβαίνεις ένας πανικός κι ένας τρόμος ..

Αστυνομίες, τηλέφωνα στην πρεσβεία και άρον άρον πίσω στο ξενοδοχείο όπου ο Χρήστος τηλεφωνούσε στις τράπεζες για να ακυρώσει τις κάρτες, ο μεγάλος γιος στην Αθήνα ειδοποιήθηκε να μας στείλει εκ νέου χρήματα και να μπλοκάρει τα κινητά και ο δεύτερος γιος, ο οποίος βρισκόταν κι εκείνος Ιταλία με την γυναίκα του αλλά πιο βόρεια (Φλωρεντία), ανέλαβε την ψυχολογική υποστήριξή μου μέσω skype  προσπαθώντας να με ηρεμήσει.

Η αλήθεια είναι πως η οικογένεια σύσσωμη έδωσε τον καλύτερό της εαυτό..

Όλοι για έναν και ένας για όλους.. τέτοια ομοψυχία και σύμπνοια ούτε οι τρεις σωματοφύλακες!

Αφού βάλαμε λοιπόν εκ νέου τα πράγματα σε μια σειρά μετά την λαχτάρα που πήραμε κι αφού το φιλοσοφήσαμε (αν θέλαμε ας κάναμε κι αλλιώς) κι αφού είπαμε πως αυτά συμβαίνουν κι αφού συμπεράναμε πως ήμασταν και τυχεροί που δεν χάσαμε τις ταυτότητές μας (τις οποίες είχαμε αφήσει στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου) κι αφού καταλήξαμε πως το συγκεκριμένο ταξίδι μας προέκυψε κομματάκι ακριβούτσικο.. κι αφού.. κι αφού..βγήκαμε ξανά στην πόλη για να συνεχίσουμε – από κει που αφήσαμε – την γνωριμία μαζί της.

 

piazza-di-trevi

 

τοιχογραφία

 

ρώμη-piazza

 

Καταλαβαίνεις πως εκείνες οι πρώτες ώρες μετά το σοκ η διάθεση ήταν πεσμένη και τα συναισθήματα στα τάρταρα.

Όμως η Ρώμη δεν λέγεται τυχαία η .. αιώνια πόλη!

 

ktirio-rwmh

 

rwmh

 

Θες δε θες σε παρασέρνει με την ατμόσφαιρα που αποπνέει, με τα εξαιρετικής ομορφιάς μνημεία της, με τις γραφικές πλατείες,  με την ιστορία που συναντάς σε κάθε σου βήμα..

Έτσι σπρώξαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την περιπέτεια που ζήσαμε, είπαμε τα κλασικά «εμείς νά’ μαστε καλά» για να πάρουμε κουράγιο κι αποφασίσαμε να χαρούμε τις διακοπές μας και να γνωρίσουμε όσο καλύτερα γινόταν την πανέμορφη αιώνια πόλη!

Συνεχίζεται..

Travel-blogger, Writer, Editor, Photographer, Traveler, Happy Mom, Proud Grandma, Dreamer

post a comment