Top
  >  ΑΘΗΝΑ   >  Πολιτιστικό Πάρκο, ένας φανταστικός προορισμός και δωρεάν προσκλήσεις!
dwrean-proskliseis-gia-to-politistiko-parko-kerateas
()

Έχω πολλές φορές αναφέρει πως θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν όραμα. Εκείνους που μπορούν να πάρουν το απλό και να το κάνουν σπουδαίο.

This post is also available in English

Και ιδιαίτερα όσους αγαπούν, σέβονται, διατηρούν και μεταλαμπαδεύουν τις παραδόσεις.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.  Έτσι εκτός από μικρές ανάσες στο κέντρο της πόλης που μπορείς να απολαύσεις μαζί με τα παιδιά, αξίζει μια βόλτα και λίγο πιο έξω. Ειδικά αν ο προορισμός κρύβει τόσα ενδιαφέροντα πράγματα!

politistiko-parko

Πολύ κοντά στην Αθήνα σε μια καταπράσινη έκταση,  τα παιδιά θα πάρουν μια γεύση από  το παραδοσιακό χωριό, θα δουν αμπελώνες, ελαιώνες, ξυλόφουρνο ακόμα και νερόμυλο!

Θα γνωρίσουν από κοντά  παλιά επαγγέλματα και μπορούν, με την βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών και παιδαγωγών  να παρακολουθήσουν προγράμματα που σκοπό έχουν να τα βοηθήσουν να κατανοήσουν τον παλιό τρόπο ζωής των ανθρώπων.

raftadiko

 

maragkoudiko

 

tsagkariko

 

koureio

 

kafeneio

 

argaleios

 

Τα προγράμματα του Πολιτιστικού Πάρκου έχουν θέματα τα βότανα και τα μυρωδικά, τα παλιά παιχνίδια, τα παλιά επαγγέλματα, την ελιά, το ψωμί ή τον τρύγο. Τα παιδιά  αποκτούν  γνώσεις μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους. Πατούν σταφύλια στο πατητήρι (το φθινόπωρο), αλέθουν  στον μύλο το σιτάρι  για να φτιάξουν ψωμί, φυτεύουν φυτά και βότανα, ταΐζουν την κατσικούλα, κάνουν βόλτα με το γαϊδουράκι και όλες αυτές οι διαδικασίες, εκτός από τις  γνώσεις που τους προσφέρουν, παράλληλα τα ενθουσιάζουν.

xylini-amaxa

 

dendrospito

 

Αυτήν την εποχή στο Πάρκο υπάρχει το περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα «η εποχή των δεινοσαύρων».

tampela-pros-koilada

Τα παιδιά μπορούν να περιηγηθούν ανάμεσα σε  πιστές αναπαραστάσεις δεινοσαύρων που είναι σε φυσικό μέγεθος και να πληροφορηθούν για όλες τις σημαντικές εξελίξεις της ζωής στον πλανήτη μας.

deinosavros

Το πρόγραμμα έχει σκοπό την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης γι’ αυτό υπάρχουν αναπαραστάσεις και από άλλα είδη ζώων τα οποία απειλούνται από εξαφάνιση.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ

Από Αττική οδό με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο, συνεχίζεις όλο ευθεία ακολουθώντας την Λαυρίου και αφού περάσεις την Κερατέα  θα βρεις το Πάρκο στα δεξιά σου.

Το Πάρκο λειτουργεί καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.

Καλό είναι να ενημερώσεις αν δεν θέλεις η επίσκεψή σου να συμπέσει με την επίσκεψη μαθητών από κάποιο σχολείο που φτάνουν καθημερινά. Η τηλεφωνική ενημέρωση είναι απαραίτητη και στην περίπτωση που επιθυμείς να δηλώσεις συμμετοχή σε κάποιο από τα διαδραστικά προγράμματα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 22990-42100

Το εισιτήριο για απλή επίσκεψη είναι 4€ το άτομο. Αν όμως θέλεις να πάρεις μέρος σε κάποιο από τα προγράμματα τότε είναι 6€ για το κάθε άτομο.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Σήμερα έχω την  χαρά να  προσφέρω, εντελώς δωρεάν, 2 οικογενειακές προσκλήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  “Η εποχή των Δεινοσαύρων” στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Κερατέας.

Η κάθε πρόσκληση Ισχύει για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (ή έναν ενήλικα και 3 παιδιά) και είναι διάρκειας μέχρι 28/02/2017 (μόνο για  Σαββατοκύριακα).

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι:

  1. Συμπληρώνεις τα στοιχεία σου στην πιο κάτω φόρμα συμμετοχής
  2. Κάνεις like στην σελίδα του “Eikones & Psithyroi” στο facebook
  3. Κοινοποιείς τον διαγωνισμό αφήνοντας κι ένα σχόλιο.

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια μέχρι την  Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 12 το βράδυ.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου από την σελίδα του «Eikones & Psithyroi» στο facebook αλλά και από αυτήν εδώ την ανάρτηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε παρακαλώ να συμπληρώσεις τα πραγματικά στοιχεία σου καθώς τα ονόματα θα δοθούν από εμένα στους υπεύθυνους του Πολιτιστικού Πάρκου.

Επίσης οφείλω να επισημάνω πως θα ελεγχθεί η εγκυρότητα της συμμετοχής των νικητών. Θα πρέπει να  έχουν ακολουθήσει και τα τρία βήματα του διαγωνισμού σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει νέα κλήρωση για να επιλεγεί άλλος νικητής.

Καλή επιτυχία!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Oι τυχερές που ανέδειξε το Random Number Generator  και κέρδισαν τις οικογενειακές προσκλήσεις για το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας είναι οι:

Κωνσταντίνα Σολακίδου

Μαρία Ανουσάκη

Πάντα να είστε τυχερές κυρίες μου. Οι προσκλήσεις θα σας σταλούν στο email που έχετε δηλώσει. Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Travel-blogger, Writer, Editor, Photographer, Traveler, Happy Mom, Proud Grandma, Dreamer

Comments:

post a comment

Εσύ ακόμα να μπεις στην παρέα;
Κάνε Εγγραφή στο Newsletter
Για να ενημερώνεσαι αμέσως για ό,τι συμβαίνει!
Stay Updated
Μπορείς να ακυρώσεις την εγγραφή σου οποιαδήποτε στιγμή.
close-link