Top
  >  ΕΛΛΑΔΑ   >  Επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας
()

Ανέκαθεν οι Λουτροπόλεις και οι Ιαματικές Πηγές αποτελούσαν τόπο συνάντησης, ευεξίας και χαλάρωσης. Τα Λουτρά της Αριδαίας ή Πόζαρ όπως είναι γνωστότερα, έχουν φιλοξενήσει από την αρχαιότητα ακόμα Μακεδόνες βασιλείς και στρατηγούς.

Η λέξη Πόζαρ σημαίνει “αναμμένο κάρβουνο” και έτσι ονομαζόταν το παλαιό Άνω Λουτράκι. Εικάζεται πως ίσως κάποτε να κάηκε ή να το έκαψαν και όταν χτίστηκε ξανά να το ονόμασαν Πόζαρ.

Διάβασε το άρθρο για τους καταρράκτες και τα αξιοθέατα της Έδεσσας.H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ

Λουτρά Πόζαρ Αλμωπία
Photo Credits by Pass2Greece

Λένε ότι οι Άλμωπες, μια φυλή γιγάντων, ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής. Διάφορα ευρήματα μαρτυρούν την χρήση των Λουτρών κατά την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου , όπως και στα Ρωμαϊκά αλλά και τα Βυζαντινά χρόνια. Ο μύθος μάλιστα διηγείται πως οι σάρισες, τα δόρατα της Μακεδονικής Φάλαγγας, έπρεπε να υποστούν μια συγκεκριμένη επεξεργασία «βρασίματος» στα θερμά νερά των Λουτρών, ώστε να αυξηθεί με αυτόν τον τρόπο η σκληρότητα και η αντοχή τους.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ

Photo Credits by Pass2Greece

Τα Λουτρά Πόζαρ ανακηρύχθηκαν σε ιαματικά την δεκαετία του ’20.

Οι ιαματικές πηγές δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί σε μεγάλο βάθος μέσα στο έδαφος όπου θερμαίνεται και στην πορεία του εμπλουτίζεται με άλατα και άλλα συστατικά για να ανέβει ξανά στην επιφάνεια και να αναβλύσει από υψόμετρο 360-390 μέτρων άλλοτε ζεστό και άλλοτε κρύο.Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού στα Λουτρά Πόζαρ συνιστώνται για δερματοπάθειες, ρευματοπάθειες αλλά και για παθήσεις του αναπνευστικού. To νερό είναι πόσιμο και ενδείκνυται μάλιστα για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΣΗΜΕΡΑ

Photo Credits by Pass2Greece

Απέχουν περίπου 110 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 32 χιλιόμετρα από την Έδεσσα. Μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με ψηλά δέντρα και οργιώδη βλάστηση καταρράκτες με ζεστό και άλλοι με κρύο νερό και φυσικές κολυμπήθρες προσφέρονται για χρήση από το κοινό οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας.

Υπάρχει ακόμα μια εξωτερική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ατομικοί λουτήρες, ομαδικές πισίνες, υδροθεραπευτήριο και δύο χαμάμ.

Συνδύασε την αναζωογόνηση του μυαλού και του σώματος στα Λουτρά Πόζαρ και στην συνέχεια επισκέψου την Έδεσσα με μια ολοήμερη εκδρομή από την Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

TO ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ

Υδροθεραπευτήριο, Λουτρά Πόζαρ
Photo Credits by Pass2Greece

Το “Αλεξάνδρειο” υδροθεραπευτήριο είναι ένα σύγχρονο κτίριο που περιλαμβάνει 11 πριβέ πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες χωρητικότητας έξι ατόμων η κάθε μία.

Υπάρχει και το παλιό υδροθεραπευτήριο, στις εγκαταστάσεις του οποίου περιλαμβάνονται 48 ατομικοί λουτήρες, 2 εσωτερικές πισίνες που λειτουργούν ατομικά αλλά και ομαδικά χωρητικότητας έως και 12 ατόμων και 2 μικρές πισίνες τύπου χαμάμ χωρητικότητας έως 6 ατόμων.

ΜΑΣΑΖ

Photo Credits by Pass2Greece

Στις υπηρεσίες που παρέχονται στα Λουτρά Πόζαρ περιλαμβάνονται και αυτές του μασάζ. Συνιστάται μάλιστα να προηγείται το μασάζ της λουτροθεραπείας έτσι ώστε το σώμα να χαλαρώνει και να απορροφά στην συνέχεια καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά του νερού. Οι υπηρεσίες μασάζ περιλαμβάνουν:

Χαλαρωτικό μασάζ (25 λεπτά) 25€

Μασάζ προσώπου σώματος (50 λεπτά) 35€

Πλήρες Μασάζ Σώματος (50 λεπτά) 40€

Μασάζ πλάτης αυχένα (25 λεπτά) 25€

Θεραπευτικό μασάζ (50 λεπτά) 45€

Λεμφικό Μασάζ (50 λεπτά) 45€

Μασάζ με ζεστές πέτρες (80 λεπτά) 60€

Μασάζ Shiatsu (60 λεπτά) 50€

Μασάζ Tαϋλανδέζικο (60 λεπτά) 60€

Θεραπεία “Κλεοπάτρα” (50 λεπτά) 45€

Θεραπεία προσώπου (25 λεπτά) 20€ΞΕΝΩΝΑΣ

Μέσα στην Λουτρόπολη λειτουργεί ξενώνας ο οποίος περιλαμβάνει 10 δίκλινα και 2 τρίκλινα κλιματιζόμενα δωμάτια με τηλεόραση, ψυγείο, στεγνωτήρα μαλλιών και δωρεάν wi-fi. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site των Λουτρών.

Έχεις βρεθεί ποτέ στα Λουτρά Πόζαρ; Έχεις απολαύσεις τις θαυματουργικές ιδιότητες των ιαματικών μέσα στο μοναδικό φυσικό τους περιβάλλον; Άφησε στα σχόλια τις εντυπώσεις σου.

 

INFO: Αυτή η ανάρτηση περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι αν κάνετε κλικ σε ορισμένους συνδέσμους και στη συνέχεια αγοράσετε ένα προϊόν εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν κοστίζει τίποτα επιπλέον για εσάς, αλλά βοηθά στα έξοδα λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Σας ευχαριστώ που με υποστηρίξατε με αυτόν τον τρόπο.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Travel-blogger, Writer, Editor, Photographer, Traveler, Happy Mom, Proud Grandma, Dreamer

Comments:

  • 21/10/2019

    Λέμε εδώ και πολύ καιρό με τους γονείς μου να πάμε οι 3 μας και δεν το χουμε καταφέρει ακόμα! Ελπίζω να σώθηκαν και να μην τα κλεισουν τελικά
    Εχω ακούσει τα καλύτερα
    Σε φιλώ Τζίνα μου

    reply...

post a comment

Εσύ ακόμα να μπεις στην παρέα;
Κάνε Εγγραφή στο Newsletter
Για να ενημερώνεσαι αμέσως για ό,τι συμβαίνει!
Stay Updated
Μπορείς να ακυρώσεις την εγγραφή σου οποιαδήποτε στιγμή.
close-link