Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ΣΥΝΤΑΓΕΣΦΑΓΗΤΑ

Πεντανόστιμοι Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο της Μπέμπας

λαχανοντολμάδες-αυγολέμονο-tzinavarotsi

Σήμερα θα σας δώσω την συνταγή για τους περίφημους λαχανοντολμάδες της Μπέμπας.

Την Μπέμπα Σάρδη την γνώρισα το καλοκαίρι του ’18 που βρέθηκα στην Κίμωλο καλεσμένη από το Αφεντάκειο Ίδρυμα Κιμώλου. Είχα την τιμή να φιλοξενηθώ μαζί με όλη την ομάδα των Travel Bloggers Greece στο εστιατόριο της.

Φιλική, δοτική και φιλόξενη όσο δεν πάει, η Μπέμπα Σάρδη σε κατακτά με το χαμόγελο και την φιλοξενία που την διακρίνει. Έτσι όταν της ζήτησα μια συνταγή της για το «Collect» ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας μου όχι μια αλλά δυο συνταγές. Σήμερα λοιπόν θα δούμε την πρώτη:

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο

Υλικά που θα χρειαστείς:

Υλικά για το Αυγολέμονο:

  • 1 λάχανο αφράτο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα (όλα ψιλοκομμένα)
  • 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα πλυμένο
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. καρίνο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια



Εκτέλεση

Ξεκινάμε την προεργασία από την προηγούμενη μέρα.

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε το λάχανο με το κοτσάνι προς τα κάτω, το οποίο έχουμε αφαιρέσει, για 7 – 8 λεπτά να μαλακώσει. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει .

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα.

Την επόμενη μέρα αρχίζουμε το τύλιγμα. Αφού αφαιρέσουμε τα χοντρά νεύρα από τα λαχανόφυλλα παίρνουμε ένα φύλλο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά.

Στρώνουμε στον πάτο μιας πλατιάς κατσαρόλας φύλλα και επάνω σε αυτά αραδιάζουμε τους ντολμάδες κοντά τον ένα με τον άλλο. Τελειώνοντας ρίχνουμε ζωμό ή νερό να τους σκεπάζει, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Τους αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.

Για το Αυγολέμονο

Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το λεμόνι και τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό ζωμό που παίρνουμε από την κατσαρόλα. Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το αυγολέμονο και πιάνοντας από τα χερούλια την κατσαρόλα ανακινούμε καλά έτσι ώστε να πάει παντού.

Καλή Επιτυχία!

*Ευχαριστώ θερμά την κ.Μπέμπα Σάρδη για την υπέροχη συνταγή. Αν βρεθείς στην Κίμωλο μην παραλείψεις να γευτείς τους φοβερούς μεζέδες και τα φαγητά στο εστιατόριο της οικογένειας Σάρδη.

Τzina

Aκολούθησε το Eikones & Psithyroi στο FaceBook, το Ιnstagram και το Pinterest
Aν πάλι θέλεις να ενημερώνεσαι με ανάλογα άρθρα μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Νewsletter του Eikones & Psithyroi.

Follow my blog with Bloglovin

PIN IT!


Related posts
ΓΛΥΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υγιεινό Μπράουνι με Φουντουκοβούτυρο

ΣΥΝΤΑΓΕΣΦΑΓΗΤΑ

Λαδένια, η Κιμωλιάτικη Πίττα που ξεπερνά σε Γεύση την Πίτσα

ΓΛΥΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τί να Προσέξεις για Τέλεια Μελομακάρονα

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *