Top
  >  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ   >  ΕΥΡΩΠΗ   >  Εκδρομή στα Πριγκηπόνησα με Κόστος Όσο Ένα Εισιτήριο
ekdromi-stin-prigkipo-me-kostos-oso-to-eisitirio-tou-ploiou

 

Όταν ταξιδεύω δεν απευθύνομαι ποτέ στα γραφεία ταξιδιών για να κάνω κάποια εκδρομή ή να επισκεφθώ ένα αξιοθέατο.

Αντίθετα μου αρέσει να ψάχνω και να ανακαλύπτω μόνη μου τρόπους προσέγγισης με τα μέσα μεταφοράς. Ένας πολύ σημαντικός λόγος είναι και το οικονομικό. Αυτό κάναμε και όταν ταξιδέψαμε στην Κωνσταντινούπολη.

Τα Πριγκηπόνησα ήταν ένας προορισμός που ήθελα πολύ να επισκεφθώ καθώς ήμουν επηρεασμένη από βιβλία και διηγήσεις που είχα ακούσει.

Έτσι, αφού πρώτα μπήκαμε σε κάποιο τουριστικό γραφείο και πληροφορηθήκαμε το κόστος, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την γνωστή μας οδό, “ρωτώντας πας στην Πόλη”, που πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Τον καιρό που βρέθηκα στην Κωνσταντινούπολη το καραβάκι για τα Πριγκηπόνησα ξεκινούσε από το Kabatas. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να πάρεις το τραμ με κατεύθυνση το Kabatas και να κατέβεις στο τέρμα της διαδρομής από όπου έπαιρνες το πλοίο.

Καθόλου δύσκολο.

Τώρα, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο απλά. Τα δρομολόγια ξεκινούν και από το Eminonu που βρίσκεται πιο κεντρικά και είναι ένα σημείο από το οποίο θα περάσεις ξανά και ξανά όσο θα βρίσκεσαι στην Πόλη.

Έτσι, απ’ όπου και να γίνει η αναχώρηση, το ταξίδι στα Πριγκηπόνησα γίνεται τόσο απλό όσο και μια βόλτα στην γέφυρα Eminonu και το κόστος του θα σου στοιχίσει όσο το εισιτήριο του πλοίου!

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Τα Πριγκηπόνησα είναι εννέα, τέσσερα κατοικημένα και πέντε ακατοίκητα και υπήρξαν αγαπημένος τόπος παραθερισμού για τους Έλληνες της Πόλης.

 Στα νησιά δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα οπότε μπορείτε να τα γυρίσετε με ποδήλατο ή άμαξα.

Το ταξίδι με το καραβάκι διαρκεί περίπου 1 ώρα και η πρώτη στάση που θα κάνει είναι στην αποβάθρα της Χαλκηδόνας (Kadikoy).

Επόμενος σταθμός η Πρώτη (Kınalıada). Μπορείς να επισκεφθείς την εκκλησία που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου αλλά και το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Αμέσως μετά το νησί Αντιγόνη (Burgazada) το οποίο θεωρείται το ομορφότερο από τα Πριγκηπόνησα.

Στη συνέχεια είναι η Χάλκη (Heybeliada) που είναι γνωστή για την Θεολογική της Σχολή

και τέλος η Πρίγκηπος (Büyükada) που είναι και το μεγαλύτερο απ’ όλα.

 

ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ (BUYUKADA)

Διαλέξαμε να μην σταματήσουμε σε όλα τα νησιά και επιλέξαμε γι’ αυτόν τον σκοπό μόνο την Πρίγκηπο.

Αξίζει να νοικιάσετε μια άμαξα που θα σας κάνει τον γύρο του νησιού. Στην διαδρομή θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πανέμορφα και εντυπωσιακά αρχοντικά σπίτια του 19ου αιώνα.

Μεγάλοι κήποι, όμορφες καταπράσινες αυλές, λουλούδια και πράσινο θα μαγέψουν τα μάτια σας.

Ζητείστε από τον αμαξά να μην βιάζεται ή καλύτερα πείτε του «γιαβάς γιαβάς» έτσι ώστε να απολαύσετε το τοπίο και την διαδρομή.

Η Πρίγκηπος τα καλοκαίρια μαζεύει πολλούς παραθεριστές έτσι στο κέντρο της πόλης θα βρεις αρκετά μέρη για φαγητό, καφέ ή ποτό αλλά και για να ψωνίσεις κάποιο σουβενίρ.

Στην Πρίγκηπο θα δεις το κτίριο του παλιού ορφανοτροφείου και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά. Ο Άγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς είναι ο θαυματουργός άγιος του νησιού. Κάθε Πάσχα συγκεντρώνονται εδώ πολλοί προσκυνητές ορθόδοξοι αλλά και μουσουλμάνοι που πιστεύουν στον άγιο και έρχονται για να προσκυνήσουν και να φέρουν το τάμα τους. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη και η θέα από εδώ θα σε εντυπωσιάσει.

Φρόντισε να μάθεις το τελευταίο δρομολόγιο για την επιστροφή σου και αφέσου να απολαύσεις αυτήν την μοναδική εμπειρία από την όμορφη Πρίγκηπο!

Εσύ έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη;

Έχεις πάει στα Πριγκηπόνησα;

Γράψε μου στα σχόλια τις εντυπώσεις σου.

PIN IT!

Travel-blogger, Writer, Editor, Photographer, Traveler, Happy Mom, Proud Grandma, Dreamer

Comments:

 • 08/09/2018

  Αγαπημένη Κωνσταντινούπολη…
  Την είχαμε επισκεφτεί πριν 10 χρόνια τέτοιον καιρό και θα μου μείνουν για πάντα αξέχαστες οι ομορφιές της.
  Φυσικά, τα Πριγκηπόνησα δεν πρέπει κανείς να παραλείψει να τα επισκεφτεί.Και μια μικρή κρουαζιέρα στο Βόσπορο είναι πανέμορφη.
  Είχαμε πάει μόνο στην Χάλκη,επισκεφτήκαμε την περίφημη Σχολή και διαμείναμε για ένα βράδυ σε έναν ξενώνα Ρωμηάς της Πόλης.
  Αξέχαστη η όλη εμπειρία.

  Όμορφη ανάρτηση , σε ευχαριστούμε!
  Αλεξάνδρα Χ. Τ.

  reply...

post a comment