Top
  >  ΑΜΕΡΙΚΗ   >  Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Νέα Υόρκη
Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Νέα Υόρκη

Το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο και το πιο γνωστό. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Μανχάταν απέναντι ακριβώς από το Σέντραλ Παρκ και φυσικά δεν γίνεται να βρεθείς στην Νέα Υόρκη και να μην το επισκεφτείς.

Το μουσείο, στους τέσσερις ορόφους του, παρέχει εντυπωσιακές εκθέσεις και συλλογές για τον ανθρώπινο πολιτισμό, την φύση και το σύμπαν. Οποιαδήποτε και αν είναι τα ενδιαφέροντα σου από δεινόσαυρους και οικολογία μέχρι ιθαγενείς Αμερικανούς αυτό το μουσείο έχει κάτι για όλους. Υπάρχουν επίσης ειδικά εκθέματα για τα παιδιά.

Το κτίριο του μουσείου στο σύνολο του αποτελείται από 28 μικρότερα κτίρια τα οποία συνδέονται και επικοινωνούν μεταξύ τους. Έχει ακόμα 45 εκθεσιακές αίθουσες, ένα πλανητάριο και μια βιβλιοθήκη για την οποία φημίζεται.

Το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας απασχολεί περίπου 230 άτομα επιστημονικό προσωπικό, χρηματοδοτεί πάρα πολλές ερευνητικές αποστολές ενώ δέχεται περίπου πέντε εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΙΔΡΥΣΗ

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Νέα Υόρκη

Η ίδρυση του μουσείου ήταν το όνειρο του φυσιοδίφη Δόκτορα Albert Smith Bickmore (1839-1914) ο οποίος πίεζε χρόνια τις τοπικές αρχές ζητώντας την ίδρυση ενός μουσείου φυσικής ιστορίας. Τελικά, και αφού είχε βρει αρκετούς χρηματοδότες, ένας εκ των οποίων υπήρξε και ο Theodore Roosevelt o πρεσβύτερος (πατέρας του 26ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών), κέρδισε την υποστήριξη του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης ο οποίος υπέγραψε την συμφωνία για την ίδρυση του μουσείου στις 6 Απριλίου του 1869. Το κτίριο τελικά ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1874 και εγκαινιάστηκε το 1877.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ

Οι πλησιέστεροι σταθμοί του μετρό είναι ο σταθμός 81st Street, γραμμές C και B ή ο σταθμός 79th Street γραμμή 1. Αν έρχεσαι από την Ανατολική πλευρά και έχει όμορφη μέρα, μπορείς να περπατήσεις μέσα από το πάρκο για να φτάσεις μέχρι το μουσείο.

Τip: Το μουσείο είναι μεγάλο και αν δεν προγραμματίσεις όσα θέλεις να δεις μπορεί να περάσεις όλη την ημέρα κάνοντας κύκλους και τριγυρίζοντας άσκοπα. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσεις μπορείς να κατεβάσεις τον χάρτη του μουσείου από εδώ, έτσι ώστε να γνωρίζεις από πριν πως και που θα κινηθείς βάσει όσων σε ενδιαφέρει να δεις.

ΩΡΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Δευτέρα – Κυριακή10:00 π.μ.– 05:45 μ.μ.
ΚλειστάΧριστούγεννα & Ευχαριστίες

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας προσφέρει στους επισκέπτες του πολλών ειδών ξεναγήσεις έτσι ώστε να έχουν μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του χώρου και των εκθεμάτων από την επίσκεψη τους σε αυτό.

    • Διάβασε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πως θα αποκτήσεις πρόσβαση σε 45 αίθουσες του μουσείου, θα δεις την συλλογή των δεινοσαύρων και πολλά ακόμα με μια ιδιωτική ξενάγηση.
    • Highlights Tour: ξεκινούν καθημερινά από τον χώρο της εισόδου στις 10:15, 11:15, 12:15, 1:15, 2:15 και 3:15 και κατευθύνονται στον χώρο των Αφρικανικών θηλαστικών του δευτέρου ορόφου.

  • Spotlight Tour: αυτού του είδους οι ξεναγήσεις επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα θέματα και αίθουσες οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις στην είσοδο για το πρόγραμμα της ημέρας.
  • Explainers: είναι εθελοντές οι οποίοι θα απαντήσουν με προθυμία στις ερωτήσεις και τις απορίες σου για τα απολιθώματα, την αστρονομία και την γεωλογία. Είναι στην διάθεση του κοινού καθημερινά 01:00 μ.μ. – 05:00 μ.μ και τα Σαββατοκύριακα 10:00 π.μ. – 05:00 μ.μ. Τους διακρίνεις από τις χρωματιστές κονκάρδες που φορούν.

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης είναι δημοφιλής προορισμός για τις οικογένειες. Τα παιδιά κάθε ηλικίας ενθουσιάζονται καθώς εδώ από τα πιο μικρά μέχρι τους έφηβους βρίσκουν ενδιαφέροντα θέματα και εκθέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους. Παράλληλα προβάλλονται 45λεπτες ταινίες με εκπληκτικά οπτικά εφέ οι οποίες ενθουσιάζουν τα παιδιά.

Tip: Για να είσαι σίγουρος πως θα έχεις καλές θέσεις κατά την προβολή των ταινιών φρόντισε να βρίσκεσαι στην αίθουσα προβολής ένα τέταρτο νωρίτερα.

Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα και τις εκδηλώσεις που θα υπάρχουν στο μουσείο κατά τον χρόνο της επίσκεψης σας και από την επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου .

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας υπάρχει κατάστημα το οποίο εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Κάθε επίπεδο προσφέρει και μια ξεχωριστή εμπειρία αγορών. Μεγάλη ποικιλία δώρων, αίθουσα ανάγνωσης και προβολής και ένας μαγικός κόσμος διασκέδασης και ανακάλυψης για παιδιά. Οι επισκέπτες μπορούν να διευρύνουν την εμπειρία του Μουσείου με αναμνηστικά που σχετίζονται με τα θέματα των εκθεμάτων. Από ψυχαγωγικά παζλ, κοσμήματα, βιβλία, μέχρι και γεμιστούς με γλυκά δεινόσαυρους.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Είναι σίγουρο πως κατά την περιπλάνηση σου στο μουσείο θα χρειαστείς ξεκούραση και ίσως έναν καφέ ή ένα δροσιστικό χυμό. Στο καφέ του μουσείου υπάρχουν πολλές επιλογές ακόμα και για φαγητό. Αν τώρα βρεις τις τιμές τσιμπημένες υπάρχει και η επιλογή των hot dogs από τις υπαίθριες καντίνες που βρίσκονται έξω ακριβώς από το μουσείο.

PIN IT!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Travel-blogger, Writer, Editor, Photographer, Traveler, Happy Mom, Proud Grandma, Dreamer

post a comment